Het eindejaarsprogramma 

‍ Zaterdag 02/12 - 20u    - Anything Goes met Pat Donnez en Tutu Puoane - Stadsschouwburg - Mechelen


Pat Donnez en Tutu Puoane, begeleid door Ewout Pierreux, piano, Tim Finouls, gitaar & lapsteel en Carlo Nardozza, trompet, brengen met spoken word en zang beroemde en sublieme jazzvrouwen weer tot leven: van Billie Holiday tot Nina Simone. Girlpower en sisterhood stonden hun op het lijf geschreven. Een organisatie van Jazzzolder. Met champagnestand van Het Paradijs.
Tickets:
via Jazzzolder

__________________________

‍ 08-09-10/12 en 15-16-17/12    - Lam Gods à l’Africaine 2.0 - mARTa - Mechelen

Als (voorlopige) sluitstuk van het boeiende project met Vévé ‘Shake’ Mazimpaka presenteren we u gedurende twee lange weekends haar tweede Afrikaanse interpretatie van het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck. Het werk op ware grootte zal, net als versie 1.0 tijdens de Paasvakantie, worden opgesteld in de prachtige ruimte van mARTa, de vroegere Heilig Hartkerk, Adegemstraat 95. 


Tegelijk zal ook Sjarabang kunstwerken tonen in mARTa. Tijdens het tweede weekend van 15 t/m 17 december zal er tevens een kerstmarkt plaatsvinden in mARTa. 

Inkom gratis.

_________________________

 22/12 (vernissage) – 23/12 tot en met 20/01/24 (elke zaterdag van 10u tot 14u)   
- Clair-Obscur -
De Schakel - Mechelen


Expo naar aanleiding van de zonnewende waarin de overgang van donker naar licht centraal staat. Twee vrouwelijke kunstenaars van de Academie Mechelen die eerder al rond Licht en Donker gewerkt hebben, werden uitgenodigd om samen deze tentoonstelling op te bouwen. 


Gema Albiol Otero is afkomstig uit Spanje. Haar werk ademt een mysterieuze sfeer, soms beklemmend, dan weer vreugdevol. Vaak hanteert ze licht en donker om een spanningsveld te creëren. Worden we in het leven ook niet vaak met licht en donker geconfronteerd?  


In het werk van Shuang Wu staat de menselijke figuur centraal. Het clair-obscur gebruikt zij om de gemoedstoestanden van de mens te accentueren. “Dichtbij kijken, aaien met de ogen. Noli mi tangere. Het net niet aanraken, het strelen met de ogen: goede schilderkunst heeft veel met erotiek te maken…” Aan het woord Hans Martens, directeur van de Academie Mechelen, die deze knappe duo-expositie zal inleiden op 22 december omstreeks 19u in De Schakel.

Gema Albiol Otero

Shuang Wu

_________________________

Van 13 oktober tot 3 december 2023

te bezichtigen tijdens de openingsuren 

van Het Predikheren

Finissage expo Het Peloton van Jef Sterckx

SFEERBEELDEN

Foto’s © Sibrecht Cooreman